Maistic vinder kopi-sag anlagt mod Suztain A/S

Maistic vinder kopi-sag anlagt mod Suztain A/S

Suztain A/S har krænket Maistics rettigheder og skal trække komposterbare fryseposer tilbage fra handlen, dvs fra butikker, distributører og forhandlere. Det har Sø- og Handelsretten afgjort.

Maistic Bio Group måtte i efteråret 2017 efter forgæves forsøg på mægling trække Suztain A/S i retten for en række overtrædelser af markedsføringsloven.

I slutningen af april 2018 afsagde Sø- og Handelsretten så kendelse i sagen, der omhandler salg og markedsføring af komposterbare fryseposer med en hel række lighedstegn med Maistics komposterbare fryseposer.

Retten fandt, at Maistic har godtgjort, at Suztains emballager indebærer en snyltning på Maistics kendetegn i strid med bl.a. markedsføringslovens §§ 3 og 22.

Derfor nedlagde retten forbud i sagen. Det betyder, at Suztain ikke længere må markedsføre og sælge deres poser i den krænkende emballage, og at poserne inden for 14 dage skulle trækkes tilbage fra handelen. Her i juli 2018 må Maistic desværre konstatere gennem prøvekøb, at det ikke er sket alle steder.

Ikke en ‘ny forbedret version’

Suztain har desuden foretaget ulovlig sammenlignende reklame i strid med markedsføringslovens § 21, stk. 2, ligesom de har handlet i strid med markedsføringslovens § 5. Suztain forbydes dermed at gøre brug af begrebet ”ny forbedret version”.

Suztain A/S kunne i retten ikke bevise, at der var tale om en bedre version. Desuden er det ifølge markedsføringsloven ikke lovligt at sammenligne og markedsføre sig som bedre end andre virksomheder og deres produkter eller ydelser.

Stifter og bestyrelsesformand i Maistic Bio Group, Heidi von Bülow, beklager sagen.

Det er meget trist, at man kan komme dertil, hvor man må anlægge sag mod en dansk tidligere kunde og samarbejdspartner for ulovlig sammenlignende reklame, kopiering og snyltning på vores brand og dermed også vores foreløbig 3 år lange rejse for at skabe og tilbyde plastfri alternativer. Jeg håber virkelig ikke, at det vil blive nødvendigt igen – hverken her i Danmark eller i udlandet.

Retten bestemt i forbindelse med kendelsen, at Suztain A/S skal betale sagens omkostninger til Maistic Bio Group.

Sø- og Handelsretten vil senere skulle beregne erstatning i sagen. Maistic har foreløbig opgjort kravet til 1,2 millioner kroner.

Related Posts