Inde og ude. Til dig selv, dit barn og dit hjem

Svampen Fri for Mikroplast

MAISTIC Svamp til Støvfri Rengøring er en tynd svamp af 100% ren cellulose af træfibre. Nul plastik.
God til pudsning af spejle og generelt fnugfri afrensning både inde og ude.
Også velegnet barnet og din egen personlige pleje. Reelt en AltmuligSvamp – Fri for Mikroplast.
Og naturligvis kan den renses i opvaskemaskine og vaskemaskine. Aldrig flere engangssvampe.

Maistic Støvfri Svamp
– til køkken, bad, vinduer og personlig pleje

100% plastfri, biobaseret og genanvendelig.
Til alt, hvad der kan rengøres – en ægte AltmuligSvamp

Du ville næppe bruge fx MAISTICs klude – Fri for Mikroplast til personlig pleje eller barnenumsen, selv om netop viscoseklude oftest kaldes ‘altmuligklude’.
Men Maistics nye svamp af 100% ren træbaseret cellulose og intet andet er til al slags rengøring. Og naturligvis helt uden plastik. 

Knap 1 cm tyk og mindre end en klud – 16 x 11 cm – har Støvfri Svamp en særdeles brugbar størrelse til husets rengøring. Den ligger godt i hånden og er særlig velegnet til pudsning af fx vinduer og spejle, hvor klude uanset materiale vil fnugge og kræve efterfølgende aftørring.
MAISTIC Støvfri Svamp kan du vride, så den ikke laver striber, men tørrer af. Og den tager støv og fnug med.  

Bruger du svampe til personlig hygiejne eller til at vaske børnene i badet eller ved puslebordet, så er Støvfri Svamp også god – og ikke mindst dit mikroplastfri alternativ til alle de mange rengøringsartikler og afrensningsprodukter, der stort set alle er lavet helt eller delvist af plastik, der ved brug, slidtage og vask skaber mikroplastforurening.
Mangler du makeup-svamp? Så find saksen frem og klip Støvfri Svamp i 4-6 stykker. Så er der nok til lang tid.

Efter brug kan Støvfri Svamp nemlig lægges til vask – enten i opvaskemaskinen, hvis du bruger den i køkkenet. Eller i vaskemaskinen med tøj og klude.

Alle MAISTIC svampe er lavet af træbaseret cellulose..De er lækre og bløde, fuldt biobaserede og plastfri. De smuldrer ikke og de kan vaskes i maskine – ikke bare skylles. Derfor kan du bruge dem igen og igen.


Har du under rengøringen brug for at skrubbe, så kan du naturligvis også gøre det plastfri – læs mere om MAISTIC Let Ridsefri Skrubber og MAISTIC Grov Skrubber.Vask

Vask

Alle MAISTIC svampe kan vaskes i opvaskemaskine – også Støvfri Svamp.
Stil den i opvaskemaskinens bakke med glas. Tør svampen stående efter vask. Svampen kan herefter benyttes igen. Alternativt kan svampen rengøres i kogende vand.
MAISTIC Støvfri Svamp kan også vaskes i vaskemaskine. Vær opmærksom på, at vaskemaskine slider mere på svampen end rensning i opvaskemaskine.

Materiale

MAISTIC Svamp til Støvfri Rengøring
100% biobaseret.
Svamp af naturlig cellulose af træfibre – intet andet.
Mål 16x 11 cm.
Emballage af pap og desværre endnu også plastik
Vejl. uds. pris kr. 19,95

Fås i flere supermarkedskæder, bl.a. Føtex og Bilka samt mange SuperBrugsen og Meny, i Helsam og andre helsekostbutikker, i webshops, økologiske butikker mm.

MAISTIC Altmuligklude Fri for Mikroplast
i kassevis
100 stk kasser

Stadig flere af Maistics forhandlere køber vores klude FRI FOR MIKROPLAST hjem til salg kassevis og ikke bare i 5stk-pakke.
Kontakt os, hvis du ønsker store mængder af markedets eneste Altmuligklud af 100% viscose og 0% plastik til virksomhed, institutio mm. Eller hvis vi skal hjælpe med at finde forhandler nær dig, der forhandler kludene i større mængder.

For mere info

Kontakt Salgsafdelingen
Tlf +45 5374 8500
Email salg@maistic.com

Greenwashing ifm svampe, klude og rengøringsartikler er desværre udbredt. Også i Danmark.
Derfor er her lidt, som du bør være opmærksom på.

  • Svampe, hvor skrubbesiden er lavet af genbrugt plast fra PET-plastflasker, måske blandet med valnød, forhandles med betegnelsen’ Eco’. Men PET er en plasttype, der ikke kan nedbryde. Genbrugsplast gør intet godt for plastforurening.
  • Husk at plastik er tilladt i Svanemærkede rengøringsartikler. Oftest er det polyester, der findes i de svanemærkede varer. Polyester kan ikke nedbryde. Polyesterfibre slides af ved brug og ved vask. 
  • Microfiberklude er lavet af 100% polyester, som vil slides af i små stykker ved vask og brug. Når microfiberklude kaldes miljøvenlige, er det udelukkende fordi, at man i nogle situationer ikke behøver sæbe til rengøringen. 

Naturlig cellulose, som også Maistics svampe er lavet af, kan i modsætning til plastik nedbryde. Det er muligvis derfor, at cellulose somme tider kaldes komposterbart.
Men nedbrydeligt er ALDRIG det samme som komposterbart.

Fordi nogle forbrugere vælger at kompostere selv, bør begrebet ‘komposterbart’ bruges med stor omhyggelighed af producenter, butikker, webshops, på sociale medier mm. Men den glipper desværre i stigende grad.

Stol kun på ordet ‘komposterbart’, hvis produktet er certificeret. Dvs. hvis du kan se et af de mærker, du kan læse om her , alternativt Seedling-mærket.

Endnu bærer kun meget få produkter af naturlig cellulose en af de dyre omfattende kompost-certificeringer.

MAISTIC har endnu ikke kunnet få cellulose-svampe med kompost-certificering.
Derfor skal MAISTIC-svampe endnu IKKE komposteres. De er plastfri, biobaserede, uden farve og lim – men det er ikke nok til at sikre, at din kompost vil overholde de strenge krav til kompost – dvs. naturlig gødning, som du kan bruge til planter, natur og køkkenhave.

Der findes ikke mærkningsordninger, som man kan gå efter for at undgå plastik og plastforurening fra rengøringsartikler.

MILJØ

Som producent er vores ansvar globalt. Vi skaber arbejdspladser, mindsker CO2 og øger miljøbevidstheden. Og kalder kun varer med kompost-certificering for komposterbart. Så er dokumentationen er på plads.

UDVALG

Udviklingen inden for bioplast går stærkt. Nye råmaterialer med nye egenskaber kommer til hele tiden. Fordi MAISTIC har mange samarbejdspartnere, er mulighederne nærmest uendelige.

PRIS

Er du bekymret for prisen på MAISTICs produkter? Det kan vi godt forstå. Men lad os give det et skud. Oftest bliver vore kunder positivt overraskede – også over prisen på redesign. Vil du overraskes?

SAMARBEJDE

Vi er ikke drevet af begrænsningens kunst. Vi er nysgerrige. Og ærgerrige på vore kunder og samarbejdspartneres vegne. Vi vil det bedste. For dig. Du er vores ambassadør – i dag og igen i morgen

Komposterbarhed er den nye

ØKOLOGISKE BØLGE

Traditionel petrobaseret plast er tusindvis af år om at nedbryde og kan være tilsat kemi, der skader naturen, dyrene og dig.
Alle MAISTIC® certificeret komposterbare produkter er fri for kemi som bl.a. phtalater, bisphenoler og tungmetaller. Det giver altså fornuft at pakke sin mad ind i MAISTIC fremfor plastik - både for dig derhjemme, for restaurationsbranchen og for fødevareindustrien. Det ligner plastic – men er MAISTIC