Posen skal altid i skraldespanden.
Men uheld kan ske…

Maistic og Dansk Kennel Klub vover pelsen og sætter fokus på hundeposen: Et produkt, vi stadig oftere ser i naturen. Men der må posen aldrig ende. Og slet ikke, når posen er lavet af plastik.

Under mottoet “Efterlad kun potespor” har Maistic og Dansk Kennel Klub fra sommeren 2017 indgået et samarbejde, hvor vi sammen vil sætte fokus på plastik i naturen og behovet for, at vi alle – hundeejere og ikke-hundeejere – sørger for at hindre plastik i at ende derude.

Omdrejningspunktet er hundeposen.
Et nødvendigt produkt for langt de fleste hundeejere. Men også et produkt, der udelukkende benyttes i naturen, og alligevel for næsten alle posers vedkommende er lavet af et materiale, der på ingen måde hører til i netop naturen: Plastik.

Hvorfor er plast i naturen et problem?

Plastik forsvinder aldrig. Er det først landet i naturen, så bliver det der. På samme sted, som det er landet. Eller med vind og naturkræfter transporteret til andre steder – måske sø og hav, mark og enge.

Plastik kan ikke nedbryde helt, men bliver med naturkræfterne slidt i mindre stykker over tid. Lang tid.
De små stykker plastik kaldes mikroplast.

Hvad end plastik er i store eller små stykker, så er de et problem. Et problem, der vokser i takt med at mere plastik ender i naturen. Og et problem, fordi dyr fejlagtigt tror, at plastik er mad.

Store dyre om fugle, ræve, køer og fisk i havet spiser eller fanges i de store plaststykker, hvilket skader og dem og somme tider slår dem ihjel.
De små dyr som orme på land og rejer og muslinger i havet, optager mikroplast som del af deres føde, hvorpå plastikken ender i menneskets fødekæde.

Plastik i naturen er et problem, som vi alle er nødt til at forholde os til og forhindre.
Derfor skal hundeposer ikke være lavet af plastik.

Langt de fleste hundeejere er naturligvis ansvarlige

… og bruger skraldespanden til hundeposen.
Med denne kampagne håber vi at få skabt fokus på at få de sidste med – dem der smider den fyldte pose under busken og på fortovet. Efterlad kun potespor, kære hundeejer.

Men hvorfor er plastikposer så et problem?

Fordi uheld kan ske.
At tabe hundeposen ud af lomme eller poseholder er et hændeligt uheld.
En fyldt skraldespand kan også ende med plastforurening. Særligt i parker og ved strande, hvor måger, krager og somme tider ræve ynder at rode i skraldet.

Og ikke mindst fordi det ikke kun handler om hundeposen.

Intet plastik bør bruges og kastes i naturen.

Det vil Dansk Kennel Klub som Danmarks største hundeorganisation gerne sætte fokus på, fortæller adfærdskonsulent og ansigt udadtil på kampagnen, Lise Lotte Christensen::

“Som hundeejere kommer vi i naturen hver eneste dag. Vi nyder det og turene ud i naturen er for mange en væsentlig årsag til at få hund. Derfor har vi også et særligt ansvar for at passe på vores omgivelser. Som organisation er det derfor helt naturligt for os at sætte fokus på plastik som miljøproblem og være med til at informere og opfordre landets hundeejere til kun at efterlade hundespor”.

MAISTIC og Dansk Kennel Klub vil løbende som led i kampagnesamarbejdet sætte fokus på plast i naturen.

DKK_logo_rgb

Dansk Kennel Klub
Komposterbare Hundeposer

I forbindelse med samarbejdet har Maistic produceret hundeposer til de danske hundeejere, der er certificeret komposterbare.
Poserne er med hank, mørkegrønne og forhandles i ruller á 25 stk.
Vejl uds.pris 13,95.

LÆS MERE OM MAISTIC HUNDEPOSER HER

Pr. solgt rulle går 20 øre til Dansk Kennel Klubs arbejde og oplysning overfor samfund og hundeejere om det fælles ansvar for at passe på den natur, vi alle elsker at færdes i.

Hundeposerne sælges i hele landet, bl.a. i alle Føtex og Bilka samt en lang række øvrige supermarkeder, helsekostbutikker, webshops mm. samt på Dansk Kennel Klubs hjemmeside www.DKK.dk

Poserne er ikke lavet af traditionelt plastik, der aldrig vil forsvinde i naturen. Men af en nedbrydelig bioplasttype – og dermed et bedre alternativ end plastik-hundeposerne.
MAISTIC-poser skal dog – naturligvis – også ALTID i skraldespanden.r

Vil du høre mere om samarbejdet?
Så kontakt gerne Maistic på info@maistic.com
eller Dansk Kennel Klub på info@dkk.dk

Vil du være forhandler?
Og støtte kampagnebudskabet?
Du er velkommen til at kontakte Maistic, hvis du ønsker at forhandle poserne i butik eller webshop, eller fx tilbyde dem i dit hundenetværk eller lokale hundeklub.
Kontakt Maistic for mere information på salg@maistic.com

Brug spanden
Efterlad kun potespor
Aldrig posen

Fotos: Flashback Studio / Michael Hoffman Caspersen

Læs pressemeddelelsen fra Maistic og Dansk Kennel Klub her:

Pressemeddelse