Maistic 2.GEN

BIOPOSEN MED RESTER I

Hos Maistic holder vi meget af upcycling.
For det at bruge affald til nye produkter giver mening. Og god miljøsamvittighed.

Derfor er vi stolte af endnu en gang at være frontløbere.
Vores nye Maistic 2.GEN pose-serie indeholder nemlig rester. Naturligvis ikke plastic-rester. Og da slet ikke kemi-rester – vores hjemmekomposterbare poser er naturligvis stadig uden BPA, phtalater, bisphenoler og alt det andet plastic-kemi.
Maistic 2.GEN indeholder planterester fra landbruget.

God miljøsamvittighed

Maistics nye 2.GEN-poserne er den serie af både mad- og affaldsposer, der indeholder den komposterbare 2.generations-bioplast-type PHA, der netop skabes af affald såsom planterester, skræller o.lign. Det er rester, som ellers ville have været håndteret som affald og dermed være gået tabt. Nu bruger vi det som råmateriale i en dagligdags forbrugsvare. Eller som bæreposer – 2.GEN bæreposer er også på vej ud i de første danske supermarkeder og butikker.

Selvom det i forvejen kun er uhyre lidt af verdens landbrugsareal, der bruges til bioplast – blot 0,02 procent – så er det altid den rette vej at gå rent miljømæssigt at udnytte flere dele af de planter, som landmændenegår rundt og dyrker, passer og plejer.

Bioplastics like polyhydroxyalkanoates (PHA) are long-term sustainable alternatives because they show equal performance to conventional petrochemical plastics, originate from renewable non-food resources and are 100 % biodegradable.
EU-udgivelsen: EU Research: Bioplastics

2.GEN er også sundhed
Udover at være certificeret hjemmekomposterbare og dermed være fuldt bionedbrydelige og udviklet til at nedbryde også i temperaturer og under vilkår, man kan skabe i sin egen kompostbeholder, så er der også et sundhedsmæssigt plus ved at benytte Maistic-poser.

Til Maistic-poser benytter vi nemlig hverken phtalater, Bisphenol-A, Bisphenol-F, Bisphenol-S eller andre af de kemiske tilsætningsstoffer, blødgørere mm, som er tilladt i plastic. De er ganske enkelt ikke tilladt ifølge vores certificering, som du kan læse mere om her, da materialet er skabt til at kunne indgå i kompost og gøde jorden – ikke skade den.
Maistic-poser er dermed at sammenligne med at købe økologisk: Nemlig FOR MILJØET OG DIN SUNDHED. Og børnenes.

Alle Maistic-poser – også affaldsposer, hundeposer og indkøbsposer – er godkendt til fødevarekontakt og certificeret hjemmekomposterbare.

Nyudviklet og stærkere materiale

Maistic 2.GEN poser er lavet af et patenteret bioplastmateriale, hvori indgår majs – en ikke-spiselig GMOfri type, der er dyrket økologisk – og som nævnt bioplasttypen PHA, der udvindes ved fermentering af sukkerholdige planterester.

Du vil finde de nye 2.GEN Maistic-poser stærke og mere elastiske end andre komposterbare poser. Og lidt mere glatte. Årsagen er ikke mindst indholdet af 2.generationsbioplasten PHA.

Læs mere om
Maistic 2.GEN affaldsposer
Maistic 2.GEN fryseposer

Vil du høre mere om Maistic indkøbsposer? Læs mere her

For mere info

Kontakt Salgsafdelingen
Tlf +45 5374 8500
Email salg@maistic.com

Maistic 2.GEN fås i disse varianter i danske butikker (sommer 2018):

Fryseposer
 • 1 liter - 40 stk. pr. æske
 • 2 liter - 30 stk. pr. æske
 • 4 liter - 20 stk. pr. æske
 • 8 liter - 12 stk. pr. æske
Affaldsposer
 • 20 liter - 14 stk. pr. æske
 • 30 liter - 10 stk. pr. æske
Binde-affaldsposer WaveCut
 • 20 liter - 14 stk. pr. æske
 • 30 liter - 10 stk. pr. æske
Hundeposer
 • Small-Medium hund - 30 stk. pr. æske
 • Medium-Large hund - 25 stk. pr. æske
Bleposer
  • Standard str - 25 stk. pr. æske
Vi laver også vores populære BÆREPOSER med 2.GEN. Kontakt os for mere info

Gå efter mærket

Alle Maistics fryse-, affalds-, hunde- og bæreposer bærer mærket for den strengeste miljøcertificering for emballage, vi har i Europa: OK Compost HOME


De vigtigste krav i mærkningen er:

 • Materialet skal kunne nedbryde til vand, CO2 og biomasse
 • Bionedbrydeligheden er testet – og naturligvis bestået – efter krav fastsat i EUs kompost-lovgivning. Testen i HOME-certificeringen laves i et miljø, der minder om det, du selv kan skabe i fx en lukket kompostbeholder hjemme med madrester o.lign. - derfor HOME
 • Der er strenge krav til indholdet i materialet, fordi materialerne er skabt til at nedbryde, blive gødning og indgå i naturens kredsløb. I Maistics poser betyder det bl.a., at poserne er produceret uden brug af bl.a. phtalater, bisphenoler og tungmetaller for at nævne nogle af de problematiske indholdsstoffer, som kan være i plastic. Men ikke i Maistic. Disse stoffer kan altså hverken ende i naturen eller i dig, din mad via emballage eller i dine børn.

Disse strenge krav kan plastic ikke bestå - hverken traditionelt plast eller biobaseret plast. Du ved, at vi hos Maistic kæmper vi for

FOR LESS PLASTIC IN THIS WORLD

Gør du det samme? Så kan du gå efter disse certificeringer.

Komposterbarhed er den nye

ØKOLOGISKE BØLGE

Traditionel petrobaseret plast er tusindvis af år om at nedbryde og kan være tilsat kemi, der skader naturen, dyrene og dig.
Alle MAISTIC® certificeret komposterbare produkter er fri for kemi som bl.a. phtalater, bisphenoler og tungmetaller. Det giver altså fornuft at pakke sin mad ind i MAISTIC fremfor plastik - både for dig derhjemme, for restaurationsbranchen og for fødevareindustrien. Det ligner plastic – men er MAISTIC