Hvad kan certificeres?

Hos MAISTIC vil du møde en række materialer, der er certificeret komposterbare.

Langt det meste af det traditionelle plastik, man som forbruger støder på i sin hverdag eller i supermarkedet, kan erstattes af komposterbare alternativer. Og mulighederne stiger stødt grundet massiv udvikling og forskning i branchen.

Faktisk siger man, at op mod 80% af den plast, du ser i supermarkedet, kunne erstattes af certificeret komposterbart.

I dag, vel at mærke. Det er ikke et fremtidsscenarie. Men en mulighed i dag.
Hvis vi vil. Hvis virksomhederne vil.

Og hvis vi som forbrugere insisterer på nye materialer og emballagetyper.

 • Certificeret komposterbart bioplast.
  MAISTIC har mange forskellige komposterbare bioplasttyper, der benyttes til forskellige produkter og emballagetyper. Størstedelen er MAISTICs bioplast er majsbaseret.
 • Produkter af hvedestrå.
  Dvs. produkter lavet af rester fra hvedeproduktionen som strå og halm, der ellers ville være brændt. Hvedestrå kan laves til alt fra kopper og tallerkener til duge, servietter og toiletpapir.
 • Produkter af sukkerrør.
  Sukkerrør bruges i komposterbare plastemballager til fx take away. Men også som fibre, hvor de presses sammen og fungerer som fx paptallerkener. MAISTIC fører begge dele.
  Sukkerrør benyttes også i nogle former for bioplast, fx til poser. Disse poser med olie udvundet af sukkerrør er hverken komposterbare eller bionedbrydelige. MAISTIC har derfor ikke disse bioplasttyper, der oftest benævnes biobaserede.
 • Papir og pap
  kan certificeres komposterbart. Men kun ganske lidt af det pap og papir, du bruger i dag, lever op til kompost-standarden. Enten fordi det er genbrug og derfor udefinerbart forurenet. Eller fordi der i produktionen er tilsat stoffer, der ikke er godtaget til kompost. MAISTIC har produkter, hvor certificeret komposterbart pap- og papir er inkluderet i produktet.
 • Trykfarver. 
  Emballage, service, poser, drikkedunke mm. ville være kedelige at se på uden farve. Derfor er en række trykfarver certificeret, så de kan bruges til print og indfarvning af certificeret komposterbare produkter.

For mere info

Kontakt Salgsafdelingen
Tlf +45 5374 8500
Email salg@maistic.com

Er du virksomhed og ønsker at benytte komposterbare poser, emballage eller andet i din produktudvikling?

Eller overvejer du at lade certificeret komposterbart bioplast indgå i en produktionscyklus, hvor det kan nedbryde med andet organisk affald?

Så kontakt os – klik her!

MILJØ

Som producent er vores ansvar globalt. Vi skaber arbejdspladser, mindsker CO2 og øger miljøbevidstheden. Og kalder kun varer med kompost-certificering for komposterbart. Så er dokumentationen er på plads.

UDVALG

Udviklingen inden for bioplast går stærkt. Nye råmaterialer med nye egenskaber kommer til hele tiden. Fordi MAISTIC har mange samarbejdspartnere, er mulighederne nærmest uendelige.

PRIS

Er du bekymret for prisen på MAISTICs produkter? Det kan vi godt forstå. Men lad os give det et skud. Oftest bliver vore kunder positivt overraskede – også over prisen på redesign. Vil du overraskes?

SAMARBEJDE

Vi er ikke drevet af begrænsningens kunst. Vi er nysgerrige. Og ærgerrige på vore kunder og samarbejdspartneres vegne. Vi vil det bedste. For dig. Du er vores ambassadør – i dag og igen i morgen