Havets CO2-venlige 

Pakkefyld

Tørret ålegræs – smukt og bæredygtigt

Vidste du, at havets helt eget naturlige affald – ålegræsset, der på træls vis skyller op på strandene – er intet mindre end genialt som smukt, bæredygtigt og endda velduftende pakkefyld?

Maistic er valgt af iværksættervirksomheden Dansk Tang som europæisk distributør af tørret ålegræs – naturens eget pakkefyld.

Brug pakkefyldet som foring til forsendelser, til gavekurver og andre produkter og varer, somu  ønsker at beskytte samtidig med, at pakken tager sig godt ud. Ålegræssets mørke brune nuancer er smukke som baggrund for produkter og lækkerier. Her kan du se, at selv flasker kan sendes med ålegræs som pakkefyld.

Det tørrede ålegræs har en mild duft af nyslået hø; nogle vil også fornemme en bagvedliggende saltduft. Når forsendelsen er kommet frem, vil ålegræsset oftest kunne bruges til nye forsendelse – ellers smides det ud i haven, omkring kartoffelplanterne, i altankassen eller i krukkerne. Her virker det som et dækkende lag mod ukrudt og holder på fugten. Det afgiver også mineraler, vitaminer og næringsstoffer (kompostgødning) til gavn for planterne.

Hvorfor ålegræs som pakkefyld?

Der er mange bæredygtige argumenter ved ålegræs som pakkefyld:

  • Processen med indsamling, nænsom tørring og pakning af ålegræsset er forfinet over et par år og med stor respekt for, at processen forbliver så bæredygtig som overhovedet muligt. Ålegræsset høstes ikke, men indsamles løbende langs Odsherreds kyster, naturligvis mens det er frisk. Det transporteres kortest muligt og tørrer alt efter årstiden udendørs ved hjælpe af vind og sol eller på tørreloft ved hjælp af overskudsvarme. Der benyttes dermed hverken strøm eller fossile brændstoffer for at gøre ålegræsset klar til brugbart pakkefyld.
  • I forhold til andre slags pakkefyld er det væsentligt, at det er 100% naturligt og 100% nedbrydeligt.
  • Ålegræs pakkefyld har ikke krævet et dyrkningsareal på landjorden. Det er derimod et restprodukt fra naturen selv, der optager (ikke afgiver) næringsstoffer og CO2, mens det gror under havoverfladen.
  • Ålegræs er et materiale, som vil ligge og rådne, hvis det ikke bliver fjernet og brugt; i en sådan forrådnelsesproces afgives CO2 til atmosfæren. Når det nu samles ind, tørres og bruges, så spares yderligere CO2-udledning.
  • Det oplagte pakkefyld-alternativ træuld – der er tynde strimler af træ – laves på maskine, hvor ålegræs fra naturens side allerede har det optimale, luftige og fleksible format i form af tynde strimler. Træuld laves ofte af rødgran, som er dyrket, fældet og kunne være benyttet til langvarige forbrugsgoder, eksempelvis møbler eller byggematerialer, i stedet for.

Ålegræsset er desuden allergivenligt og modstandsdygtigt overfor råd og svamp.

Fortæl historien, når du pakker med ålegræs

Ønsker du som virksomhed at benytte det nye pakkefyld, så kontakt Maistic, så vi kan hjælpe med priser og levering, der passer til netop jeres behov. Og husk at fortælle dine kunder historien om dit valgte pakkefyld, evt med en lille lap pair i pakken. Vi hjælper dig gerne med tekster.

Kontakt Salgsafdelingen på salg@maistic.com for snak om muligheder og pris.

For mere info

Kontakt Salgsafdelingen
Tlf +45 5374 8500
Email salg@maistic.com

Ålegræs (latin Zostera Marina):

Bundet i balle, pakket i kasse.
Størrelse: 40 x 50 x 60 cm.
Vægt ca. 6-7 kg.
Ved normalt brug fylder ålegræsset mellem 1,1 og 1,3 m³.

Mindre forsendelser sendes fra Maistic lager.
Ved større ordrer (fra 1 helpalle) sendes direkte fra pakkeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MILJØ

Som producent er vores ansvar globalt. Vi skaber arbejdspladser, mindsker CO2 og øger miljøbevidstheden. Og kalder kun varer med kompost-certificering for komposterbart. Så er dokumentationen er på plads.

UDVALG

Udviklingen inden for bioplast går stærkt. Nye råmaterialer med nye egenskaber kommer til hele tiden. Fordi MAISTIC har mange samarbejdspartnere, er mulighederne nærmest uendelige.

PRIS

Er du bekymret for prisen på MAISTICs produkter? Det kan vi godt forstå. Men lad os give det et skud. Oftest bliver vore kunder positivt overraskede – også over prisen på redesign. Vil du overraskes?

SAMARBEJDE

Vi er ikke drevet af begrænsningens kunst. Vi er nysgerrige. Og ærgerrige på vore kunder og samarbejdspartneres vegne. Vi vil det bedste. For dig. Du er vores ambassadør – i dag og igen i morgen