Her er opskriften på ‘Det Plastfri Supermarked’

Her er opskriften på ‘Det Plastfri Supermarked’

ære supermarkeder – og forbrugere, der vil skubbe jer på vej

Det ER muligt at skippe virkelig meget af det plastic, der i dag er i jeres supermarkeder. Værsgo – her er den viden, I skal bruge for at komme i gang.

Supermarkedet Thorntons Budgens i London fandt på bare 10 uger 1.757 plastfrit emballerede varer i stort set samtlige kategorier i butikken, der nu afløser de tidligere plastindpakkede varer.

Med 14.000 varenumre alene i hans butik er 12,5% af dem altså nu plastfri. Hver 8. vare er altså uden plast-emballage. På sølle to måneder.
Om seks måneder er forventningen dobbelt så mange plastfri varer – altså 25%.
Og om tre år er målet 95% plastfrit <3

Det ER muligt, venner.
De plastfri varer er nu sat op i tydeligt markerede zoner rundt om i butikken, så forbrugere nemt og tydeligt kan vælge plastikken fra.

Ifølge ejeren Andrew Thornton er kun ganske få varer blevet en bitte lille anelse dyrere, så den undskyldning er der ikke længere.

Kategorierne er mange og forskelligartede

Læg mærke til, at det i meget høj grad er de varer, der i dag pakkes i ikke-genanvendeligt og ikke-recirkulærtbart plastemballage, der er flest af.

Altså primært mad-emballager, der i dag bliver brændt, sendt til andre lande, brugt som fyld i anlægsbranchen og andet, der er symptombehandling frem for løsning.

Alle varer er nu pakket i glas, metal, papir eller forskellige typer certificeret komposterbare materialer, som man ville kunne putte med bioaffaldet i stedet for til forbrænding. Organic recycling er i den grad en løsning på plast-problemerne.

Her er nogle af de kategorier, der nu er helt eller delvist plastfri:

 • Frugt
 • Grønt
 • Ost
 • Kød
 • Mælk
 • Brød
 • Engangsservice
 • Madindpakning til hjem og husholdning
 • Hygiejneprodukter
 • Rengøring
 • m.fl

Og venner.
Det er tale om et kæde-supermarked her. Ikke en købmand. Et vaskeægte supermarked.

yk ned i disse links og videoer nedenfor og bliv meget klogere

Maistics produkter er naturligvis også i butikken. Vi VILLE være der, selvom resten af England først får Maistic fra januar 2019)

Vil du vide med om emballage-mulighederne, er du velkommen til at kontakte os på email sales(a)maistic.com

Ejer af Thornton Budgens, Andrew Thornton, viser her rundt i butikken ifm. åbningen af de plastfri zoner og fortæller om, hvad han og anti-plastorganisationen A Plastic Planet skabt:


https://www.youtube.com/embed/vRxwqnULvlU?enablejsapi=1&origin=https:%2F%2Fwww.maistic.com

Interview på tv-stationen Sky News med ejer Andrew Thornton om nogle af de konkrete plastfri løsninger, de arbejder med:

https://youtube.com/watch?v=7JxER-pHr8k%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A%252F%252Fwww.maistic.com

Og her lidt tal og info fra A Plastic Planet at gå videre med.
Vidste du for eksempel at selveste den engelske premierminister Theresa May har udtalt sig om plast i supermarkederne og bedt om løsninger?: