JA ! Komposterbare bæreposer holder til indkøbene

Hos MAISTIC får vi løbende spørgsmål om vores produkter. I SPØRGSMÅL FRA DIG svarer vi på nogle af de oftest stillede, og denne gang griber vi fat i spørgsmålet: Komposterbare bæreposer – kan de holde til noget?

 

Hos Maistic forhandler vi alverdens typer poser. Naturligvis alle sammen certificeret komposterbare med mærkningen OK Compost HOME.

Men som bæreposer – kan de holde? Det spørgsmål hører vi somme tider, så her er svaret:

JA !

De holder helt fint. Beviset har du i videoen nedenfor.

Den lille test i videoen er en såkaldt løftetest og den gængse metode til at teste en poses bæreevne i ’indkøbsposebranchen’.

Metoden går kort fortalt ud på at fylde en pose – her med sand – og løfte den tre gange. Den vægt, som posen kan klare, er dens bæreevne. Egentlig ret enkelt.

Loop Handle-posen er typen med påsvejsede håndtag og den dyreste af de indkøbsposer, du finder ved supermarkedets udgangskasser. For den type bæreposer er bæreevnen oftest 10-12 kilo, når de er produceret af traditionelt plastik.

Men som du ser i videoen, så klarer Maistics pose af typen ’Loop Handle’ hele 13,5 kilo.

Om Maistic komposterbare bæreposer

Maistics poser – bæreposer såvel som fryseposer, affaldsposer, hundeposer mm – er skabt af et af verdens stærkeste komposterbare resins. Nogle påstår dét stærkeste, men nogen egentlig konkurrence har der vist ikke været afholdt.

Det patenterede råmateriale er skabt af Maistics nære samarbejdspartner, Torise Biomaterials. Maistic er eneforhandler i Europa af både Torise resins og færdigproducerede poser mm.

Torises dedikerede ingeniører arbejder i det smalle vindue, som kompost-certificeringen OK Compost HOME giver dem. Fx bevislig nedbrydelighed og ikke mindst store begrænsninger i indhold – phtalater, blødgørere, hormonforstyrrende stoffer, flourstoffer som PFOA og alt, hvad der ikke kan blive til vand, CO2 og biomasse, som defineret i EU’s kompost-standard, er forbudt.

’Opskriften’ på det komposterbare materiale er optimeret gennem flere år – præcis som du optimerer din favorit kageopskrift. Deres mål er styrke og holdbarhed – posen skal jo gerne holde til hjemturen med indkøbene og ikke gå i stykker i regnvejr. Og målet er – som du ser i videoen – nået.

Alle de gængse typer indkøbsposer fås hos Maistic som certificeret komposterbare. Du kan læse mere om alle Maistics bæreposer her

Og de er alle fuldt ud anvendelige og kvaliteten konkurrencedygtig ift. poser af ’gammeldags’ ikke-nedbrydeligt plastic.

Tilbage er kun ønske og vilje til at skifte plastik-poser ud med maistic-poser.

Komposterbare indkøbsposer koster lidt mere. Men CSR-værdi og markedsføringsværdi er ikke til at tage fejl af, når man som virksomhed går ud og med sine poser i gadebilledet åbent viser og markerer:

”Vores poser er komposterbare”.

Underforstået. ”Vi tager også ansvar for plastforureningen og arbejder for at mindske den. Vores poser risikerer jo også at lander derude”.

 

Vil du vide mere om komposterbare indkøbsposer fra Maistic?
Så ring til os på +45 5374 8500
eller skriv os en mail salg@maistic.com

Instagram has returned invalid data.

Skriv et svar