Varegrupper

Vi tør ikke sige

ALT ER MULIGT

Men i dag, mere end 20 år efter det første banebrydende patent på plantebaseret komposterbart bioplast, er mulighederne utallige.
MAISTIC Bio Group samarbejder med førende bioplastproducenter over hele verden og undersøger gerne, om vi kan opfylde netop dit ønske, drøm og behov. Det er slet ikke så svært og umuligt, som du måske tror at producere fødevareemballage og andre produkter FOR MILJØET OG DIN SUNDHED

Siden er under ombrydning

Vi er i fuld gang med en større renovering og omlægning af hjemmesiden. Derfor kan du pt. ikke læse nærmere om alle de produktkategorier, MAISTIC kan tilbyde. Det beklager vi meget.

Husk at du altid er meget velkommen til at kontakte os og forhøre dig muligheder for certificeret komposterbart til din virksomhed. Mulighederne er langt større end du tror.

Blandt de produkttyper, MAISTIC producerer er:

  • Poser. Hvad end det er indkøbsposer, fryseposer, affaldsposer, grøntposer, hundeposer, bleposer eller poser til at pakke gulerødder, brød og andre fødevarer ind i, så kan MAISTIC producerer og levere det under certificeringen OK Compost HOME. MAISTIC er en af de få virksomheder i verden, der producerer under denne certificering.
    Bl.a. er vi de første i Europa, der lancerer OK Compost HOME-certificerede fryseposer. Det sker ultimo november 2016.
  • Engangsservice. MAISTIC leverer snesevis af forskellige produkter og designs indenfor både certificeret komposterbart engangsservice og flergangsservice. Kontakt os for en snak om muligheder.
  • Take away-emballage. Også her er mulighederne utallige. MAISTIC kan bl.a. levere certificeret komposterbare kaffekopper, juicebægre, is- og yoghurtbægre, sandwich- og salatemballage samt løsninger til burger, sushi, rawfood og meget mere. Materialerne er forskellige, så kontakt os og fortæl om dit behov.
  • Emballage til fødevarer. Grundet MAISTICs mange samarbejdspartnere verden over – både inden for resin-produktion og udnyttelse og udvikling af produkter, bøtter, folier mm., er der en god chance for, at vi kan hjælpe netop din virksomhed med en komposterbar emballageløsning. Særligt til frugt, grønt og tørvarer kan vi hjælpe, men også for produkter, der skal pasteuriseres og dermed varmes op, har vi løsninger. Kontakt os for en snak.
  • Barn og baby. Det giver i den grad mening at benytte certificeret komposterbart bioplast til børneservice, drikkedunke, madkasser, sutteflasker o.lign. fordi MAISTICs produkter ikke indeholder phtalater, bisphenoler, tungmetaller o.lign. Kontakt os for muligheder.
  • Resins. MAISTIC forhandler både OK Compost HOME og OK Compost-certificerede resins til din egen produktion.
  • Klude, rengøringsartikler, svampe mm. MAISTIC har en lang række af produkter, hvor vi har skiftet problematisk plastik ud med bevisligt nedbrydelige alternativer. Vores samarbejde med Plastic Change om altmuligklude FRI FOR MIKROPLAST er et eksempel på denne kategori af varer.
  • Og alt det andet… Går du med en idé, hvor komposterbare materialer virker fornuftigt og måske endda vil lette nogle arbejdsgange eller øge dine muligheder for afsætning, så kontakt os. Som nævnt… Mulighederne er utalige.
ok-compost-home-logo-700x700-tilted

OK Compost-mærket er ‘hoved’-mærkningen fra certificeringsorganisationen Vincotte.

Produkter mærket OK Compost overholder kravene i kompostcertificeringen. Bionedbrydelighedstesten er lavet i et laboratoriemiljø, hvor man kan kontrollere fx fugtighed, bakterier, enzymer mm.

Ved test til OK Compost-mærket er temperaturen 65 grader. Derfor siger man, at OK Compost-mærkede produkter vil kompostere i industrielle komposteringsanlæg. Det betyder dog ikke, at kompostering kun kan ske ved 65 grader. Mange OK Compost-mærkede produkter vil kompostere hurtigere og under andre, mere naturligt forekommende vilkår. Det er blot sådan, standarden er bygget.

ok-compost-logo-700x700-tilted

OK Compost HOME-mærkede varer overholder ligeledes kravene i EU-standarden EN 13432. Eneste forskel fra ‘hoved’-mærket, OK Compost, er at temperaturen ved nedbrydelighedstesten er 25 grader.
Testen er altså lavet i et miljø, der er tættere på naturligt forekommende miljø eller en god, vedligeholdt hjemmekompost.

MAISTIC er en af ganske få virksomheder i verden, der kan tilbyde OK Compost HOME-mærkede poser til alle formål: Som indkøbsposer, grøntposer, fryseposer, affaldsposer, hundeposer, bleposer, forsendelsesposer og meget andet.
Folier, poser og andet til fødevareemballage kan også produceres OK Compost HOME-certificeret.

Skal MAISTICs produkter i skraldespanden?

JA.
Hos Maistic har vi den helt klare holdning, at alt, hvad vi køber, er affald, når vi er færdige med at bruge det. Om det er æbleskrog eller komposterbare poser. Og affald skal i skraldespanden, så det kan behandles efter forskrifterne i din kommune.

Hos MAISTIC forhandler vi altså ikke komposterbare produkter, for at du dermed kan smide det i naturen. Det pynter ikke derude.

MAISTIC forhandler certificeret komposterbare produkter, fordi 8-10% af alt plastik ender i naturen. Jo mere plastik, der er certificeret komposterbart, jo mindre vil vi forurene naturen – og os selv – med uønsket kemi og ikke-nedbrydeligeligt plastik.

At MAISTICs certificerede komposterbare produkter – herunder bioplast – kan indgå i en organisk affaldscyklus, så det ikke skal brændes, men kan komme tilbage til gavn for naturen, er selvsagt interessant. Det er et område, som både MAISTIC og danske politikere har som mål.

Nogle danske kommuner har allerede i dag komposteringsanlæg. Andre brænder det organiske affald. Du skal kontakte din kommune og spørge, hvordan organisk affald håndteres hos jer, før du lægger komposterbare produkter og poser til det organiske affald.

Vi ved, at du vil blive

overrasket

Det er muligt, at du aldrig har hørt om komposterbart bioplast. Og du er muligvis skeptisk. Men der er
langt flere muligheder for at skifte petroplast ud med komposterbart bioplast, end dem, vi viser dig her. Det giver fornuft at pakke sin mad ind
i MAISTIC fremfor plastik – både for dig derhjemme, for restaurationsbranchen og for fødevareindustrien.
Det ligner plastic – men er MAISTIC. Og kvaliteten? Den er god. Det står vi inde for.