MAISTIC komposterbare poser i køkkenet GIVER MENING FOR BÅDE SUNDHED OG MILJØ

Vil du være sikker på, at der hverken er phtalater, Bisphenol-A, Bisphenol-F, Bisphenol-S eller problematiske mængder tungmetaller i de poser, du pakker din mad ind i?
Og vil du sikre dig, at HVIS du eller dit barn taber en pose ud af taske eller madkasse, så vil den ikke øge plastforureningen – men i stedet kompostere og indgå i naturens kredsløb?

Så er det Maistic serie af fryseposer, affaldsposer, hundeposer og bleposer, du skal bruge.

Maistic fryseposer

… er lavet i et patenteret bioplastmateriale baseret på majs. Materialet er let elastisk og føles grundet indholdet af majsstivelse blødt og helt anderledes, end du er vant til. 
Materialet kan give lidt efter, når du lægger din mad i poserne – om det er rugbrød, frugt og grønt, tørvarer eller rester fra aftensmaden.

Poserne er til både køl, frys og opbevaring ved stuetemperatur. De kan altså bruges præcis, som du bruger fryseposer i dag.

Maisticposerne er muligvis ikke helt så gennemsigtige, som du er vant til fra poser af gammeldags, traditionelt plast. 
Til gengæld kan du skrive på fryseposerne, hvor du vil – også med kuglepen. Dermed sparer du etiketten.

Maistic fryseposer fås i flere størrelser. Prisen ligger i et leje, der gør dem konkurrencedygtige frysepose-serier i supermarkederne af traditionelt ikke-nedbrydeligt plastik, hvor kravene til indhold af kemi ikke er nær så højt, som de krav i kompost-certificeringen, som Maistic fryseposer overholder.

Alle Maistic poser bærer mærket for den strengeste miljøcertificering for emballage, vi har i Europa:

OK Compost HOME


De vigtigste krav i mærkningen er:
 • Materialet skal kunne nedbryde til vand, CO2 og biomasse
 • Bionedbrydeligheden er testet – og naturligvis bestået – efter krav fastsat i EUs kompost-lovgivning. Testen i HOME-certificeringen laves i et miljø, der minder om det, man ville finde i skoven eller i et godt og vedligeholdt kompostmiljø
 • Der er strenge krav til indhold i materialet – strengere grænseværdier, end hvis poserne ‘bare’ var godkendt til fødevarekontakt (de krav overholder de naturligvis også). I Maistics poser betyder det bl.a., at poserne er produceret uden brug af bl.a. phtalater, bisphenoler og tungmetaller
 • Det sidste krav er årsagen til, at de andre krav er så strenge, og lyder: HVIS poserne ender i naturen – evt med vilje efter at være blevet komposteret med biomateriale – så må det nedbrudte materiale ikke skade marker, haver osv.
Derudover er Maistics OK Compost HOME-certificerede poser testet nedbrydelige i saltvand/ havvand.

Du kan læse mere om certificeringerne her. De strenge krav til kompostering er dermed årsag til, at problematiske stoffer for såvel vores sundhed som miljøet, ikke er at finde i materialet, som Maistics poser er lavet af. 
Og disse stoffer kan dermed heller ikke ’smitte’ din mad ved opbevaring.  
Derfor siger vi, at Maistic certificeret komposterbare poser er FOR MILJØET OG DIN SUNDHED.

Hos MAISTIC synes vi, at alt plastik burde overholde kravene til mærket OK Compost HOME. Derfor har vi sendt en hel serie forskellige poser på gaden, så du kan passe på dig selv, dine kære og miljøet – hver dag og i mange situationer

For mere info

Kontakt Salgsafdelingen
Tlf +45 5374 8500
Email salg@maistic.com

Maistic OK Compost HOME-certificerede poser fås i flere varianter:

 • Fryseposer
  • 2 liter - 30 stk. pr. pakke
  • 4 liter - 20 stk. pr. pakke
  • 8 liter - 12 stk. pr. pakke (Nyhed fra januar 2017)
  • 10 liter - 10 stk. pr. pakke
 • Affaldsposer
  • 20 liter - 14 stk. pr. pakke
  • 30 liter - 10 stk. pr. pakke
 • Hundeposer
  • Uden hank - 30 stk.
  • Med hank - 25 stk. (Nyhed januar 2017)
 • Bleposer

Anbefaler i hjemmekompostering? 

Få svaret her

Komposterbarhed er den nye

ØKOLOGISKE BØLGE

Traditionel petrobaseret plast er tusindvis af år om at nedbryde og kan være tilsat kemi, der skader naturen, dyrene og dig.
Alle MAISTIC® certificeret komposterbare produkter er fri for kemi som bl.a. phtalater, bisphenoler og tungmetaller. Det giver altså fornuft at pakke sin mad ind i MAISTIC fremfor plastik - både for dig derhjemme, for restaurationsbranchen og for fødevareindustrien. Det ligner plastic – men er MAISTIC

Maistics fryseposer og øvrige certificerede poser til hjem, køkken og affald forhandles i et voksende antal supermarkeder, butikker og webshops landet over.
Desværre får du ikke altid alle pose-typer samme sted.

Du er derfor velkommen til at kontakte os for nærmeste forhandler, evt webshop.

Du kan også følge med på vores Facebook-side, hvor vi løbende skriver, hvor vore produkter forhandles.