Hvis du vil vaske uden

OVERFLØDIG MIKROPLAST

Selv i svanemærkede mikrofiberklude, engangsklude og andre rengøringsartikler er der plastik. Når du køber Maistics rengøringsartikler, hvor vi har skrevet FRI FOR MIKROPLAST, så betyder det helt enkelt, at vi har skabt det plastfrie alternativ til et typisk, plastfyldt produkt. Værsgo.

Maistic kluden FRI FOR MIKROPLAST
sælges i hele landet

Kært barn har mange navne. Fx Engangsklud. Altmuligklud. Viscoseklud. Den lyserøde.
Uanset hvilket navn, du kender den under, så er den danskernes favorit-karklud.

Vi kender alle pakken med de populære lyserøde/gule og lyseblå klude. Hvad de færreste ved, er at disse klude kan indeholde op til 50% af det ikke-nedbrydelige plastmateriale polyester. Det er plastic, der er fuldstændig overflødigt for vaskeevnen. Og det er plastic, der skader vores natur og ender i dyr og menneskets fødekæde.

Polyester i de lyserøde klude er bitte små fibre – og disse fibre falder af og forsvinder gennem afløbet, når du vasker dem i maskinen, når du skrubber brusekabinen ren for kalk, vasker gulvet mm. Og bruger du de lyserøde plastfyldte til rengøring udendørs – så ender mikroplasten direkte i naturen på landjorden. Det er ikke bedre…

MAISTICs altmuligklud FRI FOR MIKROPLAST er naturligvis uden polyester og andre former for plastic.

MAISTICs klude kan benyttes præcis som den lyserøde, du hidtil har brugt.
Vi anbefaler vask ved 60 grader. Ved vask ved 90 grader samt ved tørretumbling vil kludene hurtigere blive slidt.

Materiale

MAISTICs 5 pak klude FRI FOR MIKROPLAST
Materialet er 100% naturlig træbaseret viscose.
Kvalitet 110 gram/m. Størrelse 32×38 cm
Farven er hvid. Til indfarvning er brugt AZO-fri farver.
Emballageposen er af OK Compost-mærket bioplast.
Vejl. uds. pris kr. 15,95

Kluden For Mikroplast fås i mange af de gængse supermarkedskæder, bl.a. Føtex, Bilka, Kvickly,  SuperBrugsen og Irma – somme tider også i Netto og Fakta.
Og i et støt stigende antal butikker og webshops – find forhandlere her

Mikroplastfri Klude i kassevis
100 stk kasser

Vi har naturligvis også klude FRI FOR MIKROPLAST til salg i større mængder til virksomheder, institutioner mm.

For mere info

Kontakt Salgsafdelingen
Tlf +45 5374 8500
Email salg@maistic.com

Derfor skal du bruge klude fri for mikroplast

Mange klude og tekstiler indeholder plastfibre. Disse fibre løsrives ved brug, slid og særligt ved vask, hvor de i tusindvis skylles ud via vaskevandet. Rensningsanlæggenes filtre kan ikke opfange de små fibre. På den måde ender der plast i hav, natur, dyr og fødekæde.
Når du vasker klude som den velkendte lyserøde med op til 50% polyester, rives der altså fibre løs – både viscosefibre, der er nedbrydelige, og polyesterfibre, der ikke er nedbrydelige – og dermed mikroplast.
Polyester i altmuligklude har ingen betydelig vaskeeffekt.
Når du køber altmuligklude Fri for Mikroplast – som Maistics – indeholder kluden ikke polyester eller andre plasttyper.

Også kunststoffer som elastan, nylon og særligt fleece taber mikroplast var slid og vask.

MILJØ

Som producent er vores ansvar globalt. Vi skaber arbejdspladser, mindsker CO2 og øger miljøbevidstheden. Og vi går helst efter komposterbarhed med miljøcertificering. Så er dokumentationen er på plads.

UDVALG

Udviklingen inden for bioplast går stærkt. Nye råmaterialer med nye egenskaber kommer til hele tiden. Fordi MAISTIC har mange samarbejdspartnere, er mulighederne nærmest uendelige.

PRIS

Er du bekymret for prisen på MAISTICs produkter? Det kan vi godt forstå. Men lad os give det et skud. Oftest bliver vore kunder positivt overraskede – også over prisen på redesign. Vil du overraskes?

SAMARBEJDE

Vi er ikke drevet af begrænsningens kunst. Vi er nysgerrige. Og ærgerrige på vore kunder og samarbejdspartneres vegne. Vi vil det bedste. For dig. Du er vores ambassadør – i dag og igen i morgen

Komposterbarhed er den nye

ØKOLOGISKE BØLGE

Traditionel petrobaseret plast er tusindvis af år om at nedbryde og kan være tilsat kemi, der skader naturen, dyrene og dig.
Alle MAISTIC® certificeret komposterbare produkter er fri for kemi som bl.a. phtalater, bisphenoler og tungmetaller. Det giver altså fornuft at pakke sin mad ind i MAISTIC fremfor plastik - både for dig derhjemme, for restaurationsbranchen og for fødevareindustrien. Det ligner plastic – men er MAISTIC