50.000 kr. til Plastic Change – og hvorfor din stemme af afgørende i kampen mod mikroplast

50.000 kr. til Plastic Change – og hvorfor din stemme af afgørende i kampen mod mikroplast

Maistic og Plastic Change – den danske miljøorganisation, der kæmper for et plastfrit hav – slog i efteråret kræfterne sammen i kampen mod mikroplast. Missionen var helt klar: Der skulle mikroplastfri klude på supermarkedernes hylder. Hvorfor?

  • Supermarkedet er vores primære indkøbssted – der er det nemmest og mest bekvemt at købe ind og vælge de plastfyldte lyserøde klude fra.
  • Udledning af mikroplast er et nyt miljøhensyn, som bekymrer mange danskere. Produkter uden overflødig plast – eksempelvis plastik i vores rengøringsartikler – er et sted, vi som forbrugere nemt, billigt og uden store vane-ændringer uhyre nemt kan gøre en forskel.
  • Og ikke mindst: Supermarkeder er stærke aktører på forbrugerområdet. Kun med deres støtte kan vi komme plastforurening og de lyserøde plastfyldte klude til livs. Og allerhelst helt væk fra supermarkedernes hylder.

Missionen lykkedes

I efterårets kampagneperiode tog 5 supermarkedskæder den særlige kampagneklud til sig og markedsførte og solgte den til fordel for Plastic Change.

Med 1 krone pr solgt pakke klude blev det til 50.000 kr, som Plastic Change har fået og nu kan bruge til forskning og oplysning om mikroplast.

Med 3 klude pr. pakke kom der 150.000 mikroplastfri klude ud i danskernes køkkener.

Det er mange. Og miljøet blev med kampagnen sparet for millioner af små stykker plastik.

Men kampagnen satte også en kædereaktion i gang

Nøjagtig som håbet, så fik supermarkedernes indkøbere øjnene op for forbrugernes krav mikroplastfri rengøringsartikler. De tog kludene i fast sortiment. Og i dag, fem måneder efter kampagnestart, kan du få mikroplastfri altmuligklude i 5 supermarkedskæder, præcis når du har lyst.

Dermed har kampagne bevirket, at miljøet allerede er sparet for adskillige millioner stykker mikroplast.

Maistics pakke med 5 klude Fri for Mikroplast – eller bare Maistic-kludene, som vi ofte ser dem kaldt – ligger nu fast på hylderne i SuperBrugsen, Irma, føtex, Bilka og Kvickly. Netto og fakta har dem somme tider, men ikke fast.

Forbrugeraktivisme – det virker

Hvad du måske ikke ved, er at flere af kæderne tog beslutningen om at lægge mikroplastfrit på hylderne PÅ GRUND AF DIG.

Rigtig mange af jer skrev på butikker og supermarkeders Facebooksider, skrev til deres forbrugerservice-afdeling og spurgte i butikkerne, om de ville få dem. I tog begejstrede billeder af jeres køb andre steder og taggede på livet løs på Facebook og Instagram. Fortalte, at I gerne ville købe Maistic-kludene hos dem.

Related Posts